Tervetuloa Espoon Automuseoon

Espoon Automuseo -Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut automuseo

Museo on avoinna seuraavasti

Kevätkaudella
pääsiäislauantaista 31.3.2018 alkaen toukokuun loppuun asti
viikonloppuisin klo 11-17

Kesäkaudella
1.6.-31.8.2018 tiistaista sunnuntaihin klo 11-17,
keskiviikkoisin klo 11-19,
maanantaisin suljettu

Syyskaudella
1.9. – 28.10.2018 viikonloppuisin klo 11-17

Ryhmille sopimuksen mukaan.
Tiedustelut info@espoonautomuseo.com
Puh. 09-855 7178

Pääsymaksut

Aikuiset  8 €
Lapset      4 €

Espoon Automuseolla käy Smartum kulttuuriseteli.

Sijainti

Museolle omalla ajoneuvolla
Museo sijaitsee maalaisidyllisessä, moottoripyöräilijöidenkin suosiman, Bodom-järven kiertävän reitin puolessa välissä, Espoon Pakankylässä osoitteessa Bodomintie 35, 02740 ESPOO .

Yleisillä kulkuneuvoilla
Linja 246 kulkee Bodomintietä pitkin ja pysähtyy museon
läheisyydessä.
Pysäkiltä Kaisankoti E7001 on 100 m matka museolle.
HSL reittiopas

Museo osana päiväretkeänne

Meillä on paljon nähtävää koko perheelle – esillä ovat mm. noin 100 auton ja 50 mopon kokoelmat Pakankylän kartanon punagraniittinavetassa. Ihmeteltävää löytyy 1900-luvun alun “kantti kertaa kanteista” 1960-70 -luvun enää harvemmin liikenteessä nähtyihin perheautoihin. Myös urheiluautokokoelmamme on mielenkiintoinen. Suomeen sodan jälkeen tuodut maineikkaat itä-autot venäläisistä itä-saksalaisiin muodostavat oman historiallisen ryhmänsä. Täällä voit ihailla myös amerikkalaisia “dollarihymyjä”. Eri ikäiset voivat nostalgisesti sukeltaa menneisiin aikoihin autoihin liittyvien julisteiden, työkalujen sekä kodin esineistön kuten putkiradion ja ompelukoneiden mukana.

Museo elää vilkasta elämää järjestämällä ns. rompetoreja sekä tapahtumia mm. ajoneuvokerhoille. Vierailijaryhmille voimme tilauksesta järjestää opastettuja museokierroksia myös varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella. Museon esineistöä ja ajokkejamme vuokrataan myös erilaisiin kuvauksiin ja juhla-ajoihin. Museo-opastuksia voi tiedustella sähköpostitse info(at)espoonautomuseo.com.

Espoon Bodomjärven ympäri kannattaa ajaa samalla reissulla. Kaunis “maalaistie” on kaiken kaikkiaan
n. 11 km pitkä reitti – jo meille tulo on osa elämystä!  Matkaa museolle Oittaan leirintäalueelta ja uimarannalta on 6 km, Bembölen Kahvituvalta n. 8 km. Vieressämme toimii Kartanokylpylä Kaisankoti, joka on alkuperäinen Pakankylän kartanon päärakennus.