Info

Espoon Automuseo -Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut automuseo
Bodomintie 35, 02740 ESPOO

Museo osana päiväretkeänne

Meillä on paljon nähtävää koko perheelle – esillä ovat mm. noin 100 auton ja 50 mopon kokoelmat Pakankylän kartanon punagraniittinavetassa. Ihmeteltävää löytyy 1900-luvun alun “kantti kertaa kanteista” 1960-70 -luvun enää harvemmin liikenteessä nähtyihin perheautoihin. Myös urheiluautokokoelmamme on mielenkiintoinen. Suomeen sodan jälkeen tuodut maineikkaat itä-autot venäläisistä itä-saksalaisiin muodostavat oman historiallisen ryhmänsä. Täällä voit ihailla myös amerikkalaisia “dollarihymyjä”. Eri ikäiset voivat nostalgisesti sukeltaa menneisiin aikoihin autoihin liittyvien julisteiden, työkalujen sekä kodin esineistön kuten putkiradion ja ompelukoneiden mukana.

Museo elää vilkasta elämää järjestämällä ns. rompetoreja sekä tapahtumia mm. ajoneuvokerhoille. Vierailijaryhmille voimme tilauksesta järjestää opastettuja museokierroksia myös varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella.

Espoon Bodomjärven ympäri kannattaa ajaa samalla reissulla. Kaunis “maalaistie” on kaiken kaikkiaan
n. 11 km pitkä reitti – jo meille tulo on osa elämystä!  Matkaa museolle Oittaan leirintäalueelta ja uimarannalta on 6 km, Bembölen Kahvituvalta n. 8 km. Vieressämme toimii Kartanokylpylä Kaisankoti, joka on alkuperäinen Pakankylän kartanon päärakennus.